Jovanca DierenfysiotherapieHonden- ,Paarden- en Ruiterfysiotherapie + rijles
 

Welkom bij Dierenfysiotherapie Jovanca,  gespecialiseerd in:
 ruiters, paarden en honden. 

De titel Dierenfysiotherapeut is wettelijk beschermd en is een door het ministerie van LNV erkend paraveterinair beroep. 
Dit betekent dat zij een 4-jarige hbo-opleiding hebben gevolgd tot fysiotherapeut voor mensen en een 2 jaar durende post-Hbo opleiding voor dieren. Deze zijn met succes  afgerond en pas dan mag je de titel Dierfysiotherapeut voeren.  Bij deze dierenfysiotherapeuten bent u er zeker van dat zij een  gedegen kennis  hebben over het bewegingsapparaat van paard en hond en het behandelen daarvan.
Jovanca Dier- en ruiterfysiotherapie is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij Dieren (NVFD) en het zorgnetwerk voor ruiters (ZNVR). Door opleiding en verplichte bijscholingen zijn NVFD-Dierfysiotherapeuten en ZNVR-fysiotherapeuten zeer deskundig.

Graag wil ik me even voorstellen  als humane fysiotherapeut, als honden- en paardenfysiotherapeut en als instructrice voor ruiter en paard. Na mijn fysiotherapieopleiding aan de HU, heb ik de Opleiding fysiotherapie voor Dieren gevolgd. Verder ben ik bevoegd om zowel bij mens als dieren Dry Needling toe te passen. Ik ben aangesloten bij diverse beroepsverenigingen en geregistreerd bij Bigregister en het Diergeneeskundig register, zodat de kwaliteit voor u gegarandeerd is. Ook  ben ik in bezit van een High Powerlaser, waardoor een sneller herstel binnen handbereik is!

Dierenfysiotherapeut behandelt paarden en honden.

Dierfysiotherapie is een paraveterinaire dienstverlening om dieren van bewegings-belemmerende klachten af te helpen. De dierenfysiotherapeut staat u bij met het oplossen van gezondheidsproblemen rondom het bewegingsapparaat , welke bestaat uit gewrichten, spieren, pezen en banden. Ook bij neurologische klachten of het (genezen) van littekens kan de behandeling gunstige resultaten teweegbrengen. 

De eerste behandeling bestaat altijd uit een interview met de eigenaar en een grondig onderzoek. Dit grondige onderzoek betreft het paard of de hond, maar bij een paard zal ik ook kijken naar de ligging van het zadel en naar het verdere harnachement.  Verder zal er oefentherapie gedaan worden. Daarna zal de behandeling bestaan uit mobilisatie, oefentherapie, massagetechnieken en diverse behandelwijzen, zoals Dry Needling. Indien nodig wordt de behandeling ondersteund met de High Power Laser. 

Honden behandel ik in de praktijk, waar onder meer een aquatrainer staat. Paarden behandel ik op locatie.
 

Fysiotherapie na een val van het paard? Dan is de Ruiterfysiotherapeut degene die u deskundig kan helpen. 

Na een val is het mogelijk dat u blauwe plekken heeft, kneuzingen of verstuikingen. Ook kunt u, na een val op uw hoofd, een hersenschudding oplopen, waarna klachten kunnen ontstaan zoals hoofdpijn, vermoeidheid, evenwichtsproblemen en problemen in de motoriek.
In het eerste consult zal de fysiotherapeut goed luisteren naar uw klachten en eventuele vragen.  De fysiotherapeut zal zelf ook vragen stellen en een lichamelijk onderzoek uitvoeren. Het verminderen van de lichamelijke klachten en het voorkomen van een val in de toekomst zijn het doel. In samenspraak met u stelt de fysiotherapeut een behandelplan op om de fysieke gevolgen van uw val te behandelen, zoals het mobiliseren van de aangedane gewrichten en eventueel ook spierkrachttraining. Indien noodzakelijk kunt u ook behandeld worden met de High Power laser.  


Momenteel  is mijn praktijk te vinden in Kilder op de Zinderberg 7.  

Wilt u informatie  betreffende  humane, ruiter- en/of paardenfysiotherapie of hondenfysiotherapie?
Mail dan even naar fysio@jovanca.com of info@dierenfysio-jovanca.nl
of neem contact op via het contactformulier. U kunt mij ook bereiken via de app of bellen naar 06-39141664.
 


Denkt u dat u iets heeft aan mijn kennis? 

Mijn telefoonnummer is 06-39141664, mijn mailadres is fysio@jovanca.com of info@dierfysio-jovanca.nl
Ook kunt u  contact opnemen via het contactformulier.

* Big geregistreerd (humaan)  en bij het Diergeneeskundig register

* Aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). 

* Aangesloten bij de NVFD
en het Zorgnetwerk voor Ruiters   https://www.znvr.nl/