Jovanca fysiotherapie, rijles en paardenfysiotherapie
 

Mag ik me even voorstellen?
Graag wil ik me even voorstellen als fysiotherapeut, als paardenfysiotherapeut en paardrijdinstructrice. 
Ik ben aangesloten bij diverse beroepsverenigingen en geregistreerd bij Bigregister en het Diergeneeskundig register, zodat de kwaliteit voor u gegarandeerd is. 

Achtergrond

Door mijn stages op de paardenhouderij (MBO-4) en door diverse bijscholingen ben ik in aanraking gekomen met allerlei facetten  en disciplines in de paardensport. Ook heb ik dressuurles gegeven op een manege in Arnhem en momenteel train ik paarden.

Na de opleiding paardenhouderij, ben ik aan de
HU fysiotherapie gaan studeren. Nadat ik afgestudeerd was als algemeen fysiotherapeut, heb ik 4 jaar lang in loondienst gewerkt bij een fysiotherapiepraktijk in Arnhem en daarnaast heb ik de 2 jarige opleiding tot dierenfysiotherapeut gevolgd, met als specialisatie paarden en honden. 
Door bijscholingen, zowel voor mensen als voor dieren, houd ik mijn kennis up-to-date.


Momenteel behandel ik zowel mensen als dieren in mijn eigen praktijk.
 - Heeft u pijnklachten en moeite met bewegen?
- Heeft u problemen met uw paard, op wat voor wijze dan ook?
- Wilt u rijles op een medisch verantwoorde en paard-vriendelijke manier?
Dan kan ik wellicht iets voor u betekenen.

Achtergrondinformatie over ruiter en paard
Natural horsemanship
 betekent letterlijk vertaald ‘natuurlijke band tussen mens en paard’ en houdt feitelijk in dat je een op natuurlijke wijze een band krijgt door wederzijds begrip en vertrouwen. Omdat ik de paardentaal begrijp door te communiceren via lichaamstaal en oogcontact, kan ik onderzoeken wat er aan de hand is met een paard. Hij reageert op bepaalde aanrakingen en daar kan ik pijnprikkels, boosheid, irritatie e.d. uit opmaken. 

Het kan belangrijk zijn om een andere manier van rijden aan te leren, waarmee bewegingsklachten van jou of van je paard voorkomen kunnen worden of verminderen. 

Als horsemanshiptrainer werk je feitelijk al op een natuurlijk paardengedrag gebaseerde, paard-vriendelijke én effectieve trainingsmethode. Door al mijn eigen paardenopleidingen, het werken met mijn eigen paard en mijn medische kennis heb ik een manier van paardrijden ontwikkeld, die bepaalde problemen kan voorkomen en/of verminderen, zowel bij de ruiter als het paard. Overigens ben ik door de Orun bevoegd om rijles te mogen geven.  

Wanneer het paard fysiotherapeutische klachten had en behandeld en hersteld is, is het het geheel van vaardigheden en gewoontes bij ruiter én paard, die zorgen voor een perfecte samenwerking en minder belasting voor het paard. Het gevolg is dat er minder bewegingsklachten/blessures zullen ontstaan en u meer (rij)plezier van uw paard zult hebben. 

Wilt u meer weten, neem dan contact met mij op via het formulier, de mail, de app of telefonisch (kijk onder het kopje contact). 

Heeft u interesse in wat extra informatie betreffende  humane, ruiter- en/of paardenfysiotherapie? Mail dan even naar fysio@jovanca.com met het verzoek om de informatieve e-reader. Deze stuur ik u graag toe via de mail. Hier staan o.a. tips in over hoe je rugpijn bij paarden kunt herkennen, iets wat niet zo makkelijk is als wat het lijkt.  U kunt mij ook bereiken via de app of bellen naar 06-39141664.