Fysiotherapie voor mens en dier 
 

Mag ik me even voorstellen?
Graag wil ik me even voorstellen als humane fysiotherapeut, als paardenfysiotherapeut en als instructrice voor ruiter en paard. Het beroep als fysiotherapeut past erg bij mij en omdat ik dol ben op dieren, heb ik de post-HBO opleiding direct na mijn afgeronde fysiotherapie-opleiding gevolgd. 
Ik ben aangesloten bij diverse beroepsverenigingen en geregistreerd bij Bigregister en het Diergeneeskundig register, zodat de kwaliteit voor u gegarandeerd is. 

Achtergrond

Door mijn vooropleiding (MBO-4 paardenhouderij) en door diverse bijscholingen ben ik in aanraking gekomen met allerlei facetten en disciplines in de paardensport. 
Door bijscholingen, zowel voor mensen als voor dieren, houd ik mijn kennis up-to-date.

Momenteel behandel ik zowel mensen als dieren in mijn eigen praktijk.
 - Heeft u zelf pijnklachten en moeite met bewegen? 
-  Ervaart uw paard belemmeringen/pijnklachten? 
Dan wil ik graag mijn kennis en vaardigheden inzetten om u of uw paard te helpen. 

Rug-, nek- of bekkenklachten komen vaak bij ruiters voor.
Wanneer ruiters klachten (van de rug bijv.) krijgen, heeft dit vaak te  maken met de wijze waarop de ruiters op hun paard zitten. Balans en symmetrie zijn hier de sleutelwoorden. Hierin kan ik een aanvullende dienst verrichten vanuit mijn vak als humane fysiotherapeut, met als specialisatie problemen aan de wervelkolom en mijn  kennis van de anatomie van een paard.

Fysiotherapie bij paarden. 
Wanneer het paard fysiotherapeutische klachten had en behandeld en hersteld is, is het het geheel van vaardigheden en gewoontes bij ruiter én paard, die zorgen voor een perfecte samenwerking en minder belasting voor het paard. Het gevolg is dat er minder bewegingsklachten/blessures zullen ontstaan en u meer (rij)plezier van uw paard zult hebben en  zelf minder fysieke klachten zult ervaren.  

Wilt u meer weten, neem dan contact met mij op via het formulier, de mail, de app of telefonisch (kijk onder het kopje contact). 

Wilt u een gratis e-reader ontvangen, met daarin o.a. informatie  betreffende humane, ruiter- en/of paardenfysiotherapie? Mail dan even naar fysio@jovanca.com met het verzoek om deze gratis informatieve e-reader.
Hier staan o.a. tips in over hoe je rugpijn bij paarden kunt herkennen, iets wat niet zo makkelijk is als het lijkt. U kunt mij ook bereiken via de app of bellen naar 06-39141664.