Fysiotherapie voor mens en dier 
 

Welkom bij Fysiotherapie Jovanca. 

Als fysiotherapeut ben je gespecialiseerd in het houdings- en bewegingsapparaat. De behandeling is gericht op het verminderen van klachten. Dit doe je door het zoeken naar de oorzaak en behandelen van functiestoornissen, waardoor pijnklachten verminderen en bewegen weer makkelijker gaat. 


Heb je last van rug- of nekklachten? 
Rugpijn is een pijn die  erg belemmerend is, bij alles wat je doet.  Gelukkig kan fysiotherapie je vaak helpen. Zelfs wanneer de oorzaak van de pijnklachten ligt bij artrose of slijtage, kan het werken aan sterkere spieren ervoor zorgen dat de pijn vermindert. 

Tijdens de intake wordt er een behandelplan gemaakt, welke de basis vormt voor rug- of nek of bekkenklachten. 

Contractvrij en kwaliteitswaarborg

Jovanca Fysiotherapie werkt contractvrij. Dat  betekent dat ik geen contracten met zorgverzekeraars heb afgesloten. Dit heeft te o.a. te maken met de eisen van de zorgverzekeraars en de steeds grotere bemoeienis met de praktijken en zorgverleners. Wanneer verzekeraars op de stoel van de therapeut gaan zitten,  is dit heel onwenselijk voor de patiënten en zorgverleners.
Er zijn dan ook steeds meer praktijken die zonder contracten werken, waardoor er meer beweegruimte ontstaat voor patiënt en therapeut: minder regels en meer kwaliteit en tijd voor u. Het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) probeert al jaren de situatie voor haar leden te verbeteren, maar ook deze organisatie is niet opgewassen tegen de (over)macht van de zorgverzekeraars.  Jovanca fysiotherapie hanteert marktconforme, eerlijke tarieven en noteert alle noodzakelijke informatie over het behandeltraject. 
Indien u een verzekering heeft, die ook ongecontracteerde zorgverleners vergoedt, dat zult u ongeveer 75% vergoed krijgen van uw nota. Dit is afhankelijk van de voorwaarden van uw verzekeraar.

Fysiotherapie voor een ieder met fysieke klachten. 

 Specialisatie ruiters
Wanneer je sport-specifieke ruiterblessures of sport-gerelateerde klachten hebt , kan een behandeling op een andere locatie dan de praktijk zinvol zijn. Heb je klachten die hoofdzakelijk aanwezig zijn bij paardrijden, dan kan een afspraak op stal een mogelijkheid zijn. Ook het organiseren van een inloopspreekuur op stal is een mogelijkheid, neem hiervoor contact op.  

 

 

 


Denkt u dat u iets heeft aan mijn kennis? 

Mijn telefoonnummer is 06-39141664, mijn mailadres is fysio@jovanca.com of u kunt contact opnemen via het contactformulier.

* Big geregistreerd (humaan)  

* Aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). 

* Aangesloten bij de NVFD en het Zorgnetwerk voor Ruiters. 
https://www.znvr.nl/ Hier sta ik bij de ruiterfysiotherapeuten bij de letter
J van Jovanca

* Aangesloten bij Hippische Sportoefentherapie.
https://hippischesportoefentherapie.nl/ bij midden Nederland

Wilt u meer informatie over wat ik voor u kan betekenen als fysiotherapeut of specifiek als ruiterfysio, stuur dan een mailtje (kan ook via het contactformulier) naar fysio@jovanca.com
of naar info@dierfysio-jovanca.nl. 

Appen of bellen kan natuurlijk ook, tel 06-39141664

Wilt u een gratis e-reader ontvangen, met daarin o.a. informatie  betreffende  humane, ruiter- en/of paardenfysiotherapie? Mail dan even naar fysio@jovanca.com met het verzoek om de informatieve e-reader.
Hier staan o.a. tips in over hoe je rugpijn bij paarden kunt herkennen, iets wat niet zo makkelijk is als het lijkt.  U kunt mij ook bereiken via de app of bellen naar 06-39141664.
Lasertherapie stimuleert het zelf herstellend vermogen van het lichaam. 

Lasertherapie kent geen bijwerkingen en wordt als prettig ervaren. Doordat de High Power Laser tot ongeveer 12 cm diep komt, kan deze ook de dieper liggende weefsels bereiken. 
De energie van het laserlicht wordt door de cellen geabsorbeerd, waardoor de mitochondrieën, welke verantwoordelijk zijn voor de energiehuishouding binnen de cel, worden gestimuleerd. Hierdoor wordt de cel functie genormaliseerd, waardoor deze kan werken aan herstel. 
Hierdoor is deze therapie effectief bij : 
- pijnbestrijding
- het bevorderen van cel genezing bij wonden
-ontstekingsremming
- spier- en peesblessures

Belangrijk is dat een fysiotherapeut deze behandeling uitvoert. Dit omdat er anders te weinig kennis is van de anatomie en de werking van het menselijk lichaam. Zie onderstaande uitleg.